www.skiveoffset.dk

Forædling

Der findes en del forskellige muligheder for forædling af emballage og tryksager, som vi alle har in-house. Ved at have denne produktion in-house, har vi naturligvis også meget erfaring med de forskellige typer og hvad der kan lade sig gøre og hvilke karton- og papirtyper der egner sig bedst til de forskellige metoder.

Kachering er en overfladefilm som ved hjælp af varme og lim klæbes på mange kartontyper og gør produktet smudsafvisende og samtidig giver en lækker overflade. Kachering fås i mat, blank og soft touch, som har en lidt gummiagtig overflade.

Fuldflade uv-lakering giver en blank overflade og ligger over hele siden.

Partiel uv-lakering er en metode hvor man kan fremhæve enkelte felter på trykket med en blank lak.

Partiel relief uv-lakering er også en metode hvor man fremhæver enkelte detaljer i trykket med en blank lak, men samtidig lægges et tykt lag på, så lakken for en højde på ca. 1 mm som giver en god oplevelse når man tager det færdige produkt i hænderne.

Glimmerlak er også en mulighed ved partiel uv-lakering. Det kunne eksempelvis være sølvglimmer som tilsættes den klare lak og giver en god og anderledes effekt.

Hot foil er en folie som varmepræges på trykarket. Det giver en fantastisk flot effekt og fås i et hav af farver. Det er alt fra guld, sølv og kobber, over farvede folier i forskellige pantone farver og til folier med holografiske mønstre. Det er også muligt at få præget folien med et mønster efter eget ønske.

Skrabelak bruges til at dække motiver på en skrabekalender eller skrabelodder

Blindpræg giver ligesom en partiel relief en ophøjning i kartonen, men kan også laves som en prægning ned i kartonen. Begge dele giver et elegant og eksklusivt udtryk.